Fair and Vegan Fashion

“Mademoiselle Yéyé is een merk dat voor alles staat waar we bij Zheng van houden. Ultravrouwelijk met een sausje van casual chic en retro. Mooie prints, zachte vormen en soepele materialen. Dit lifestyle fashion brand is Peta approved vegan dus 100% cruelty free. Het hart en de ziel van Mademoiselle Yéyé staan stevig in de Jaren zestig. Een tijdperk waar de designers van dit vrolijke merk zich door laten inspireren. Yéyé is een genre Franse popmuziek uit de Jaren zestig. De naam komt van de Engelse uitroep: “Yeah!” Mademoiselle Yéyé ontwerpt unieke jurkjes, tops, knitwear, rokjes en jasjes voor de retroliefhebbende meisjes en vrouwen met een nadruk op mod en sixties vintage stijl. Pencil skirts, stoere broeken, leuke tops, vrolijke printjes: Mademoiselle Yéyé is draagbaar, übercute en binnen de kortste keren jouw lievelingsmerk.

Dit aantrekkelijke Zuid Duitse label produceert alle kleding in Europa conform de Fair Wear Foundation en Öko-Tex Standaard 100 normen. Er worden voor de productie van de collectie geen materialen gebruikt van dierlijke oorsprong. Er wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid en de werkomstandigheden en het loon van de arbeiders zijn eerlijk en optimaal.”

Fair Wear

“De arbeidsomstandigheden van mensen in de kledingindustrie veranderen is een ambitieus doel, en dat kunnen we niet alleen bereiken. Daarom werken we samen met politieke organen, bedrijfsorganisaties, vakbonden en maatschappelijke organisaties om de sector vooruit te helpen. Dit omvat strategische samenwerking met besluitvormers en belangrijke actoren die op belangrijke momenten in de kledingindustrie actief zijn.

Wij bevorderen de successen van onze aangesloten merken om nog veel meer merken in de sector te bereiken door samen te werken met onder andere de Nederlandse Overeenkomst inzake Duurzame Kleding en Textiel, het Duitse Partnerschap voor Duurzaam Textiel, het Ethical Trading Initiative, de ASN Bank en de Internationale Arbeidsorganisatie. Deze organisaties hebben toegang tot de grootste merken ter wereld en wij inspireren hen graag door te delen wat wij hebben geleerd.

Fair Wear bevindt zich in een unieke positie om zowel visionair als pragmatisch te zijn. Ons bestuur, dat bestaat uit een diverse mix van bedrijfsorganisaties, vakbonden en NGO’s, brengt ideeën en perspectieven uit de hele industrie samen, terwijl onze praktijkgerichte aanpak en onze aangesloten merken ons dicht bij het hart van de toeleveringsketens en de realiteit van de arbeidsomstandigheden in fabrieken houden. Het samenbrengen van dit krachtige web van belanghebbenden is wat nodig is om de sector te transformeren. Samen maken we eerlijke mode tot de norm.”

SHOP MADEMOISELLE YÉYÉ

Artikel toegevoegd!
Dit product staat al in je Verlanglijst!