Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.zhenggroningen.nl/wp-includes/formatting.php on line 3506

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.zhenggroningen.nl/wp-includes/formatting.php on line 3506
Wees GROEN in ELKE kleur

Duurzaamheid. Vandaag en morgen

Zheng werkt met merken die een veel kleinere impact hebben op het milieu. Organische stoffen, milieuvriendelijke productieprocessen en Fair Trade in productielanden.

Ecologisch Katoen.

Ecologische vezels vormen de kern van onze kleding. Wij selecteren op biologische en Fairtrade® katoen, dat zowel huidvriendelijk als respectvol is voor zowel producenten als het milieu. Zo bevatten de stoffen van SkunkFunk het innovatieve Lenzing lyocell, een zachte en duurzame vezel die afkomstig is uit duurzame eucalyptusbossen. Door te kiezen voor gerecycleerd polyester, geproduceerd met plastic afval zoals wegwerpflessen, verminderen we onze afhankelijkheid van aardolie als grondstof en transformeren we afval tot een hulpbron, waardoor het weer in de kringloop terechtkomt.

De Juiste Arbeidvoorwaarden.

Wij beschouwen onszelf als een deel van de maatschappij en nemen onze sociale verantwoordelijkheid dan ook zeer serieus. Naast bescherming en behoud van het milieu vinden wij het van cruciaal belang dat wij alleen merken verkopen die de juiste arbeidsvoorwaarden hanteren. Wij eisen een hoog niveau van certificering van leveranciers. daarnaast hebben wij verschillende manieren om te controleren of zij zich houden aan afspraken met hun werknemers, zoals vastgelegd in de Codes of Conduct.

Merken Met Een Visie.

62% van de meest gebruikte grondstoffen in de textielindustrie zijn synthetisch en 24% katoen, terwijl deze materialen de grootste impact hebben op het milieu. Om die reden is een van onze grootste verplichtingen om prioriteit te geven aan vezels met een lage impact. Zo werkt SKFK samen met de nGO Textielbeurs om de vooruitgang op dit gebied te monitoren. Van 2012 tot 2018 zijn ze van 24% van de vezels die als low impact zijn geclassificeerd naar 63% gegaan. Biologisch katoen is de meest gebruikte vezel in de collecties van SKFK. Daarnaast werken ze aan het verkrijgen van de GrS (Global recycle Standard) certificering voor hun vezels en de B Corp certificering voor het merk.

01
Organic
Wij selecteren alleen merken die zo veel mogelijk met organische en duurzame grondstoffen werken vanaf landbouw tot levering.
02
Fairly Made
Onze merken zijn veelal Fair Trade en geven boeren eerlijke prijzen voor hun producten. Tevens bannen ze kinderarbeid uit bij elke stap van de productie.
03
Low-Impact
Onze merken selecteren productiemethoden met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Van het kiezen van de juiste grondstoffen tot transport.

Onze belofte voor duurzame kleding.

~Duurzame en Ecologische kleding

Als een onderneming erkennen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de mens, maatschappij en natuur, en als onderneming wensen wij op een duurzame manier te werken. Voor ons betekent duurzame ontwikkeling het behoud van de planeet en tegelijkertijd de verbetering van de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige bewoners. Daarom werken wij samen met merken die de algemene tien beginselen van het UN Global Compact te volgen. UN Global Compact is een wereldwijd netwerk van bedrijven, die allen pro-actief willen bijdragen aan de oplossing van enkele van ‘s werelds sociale en milieu-uitdagingen.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Artikel toegevoegd!
Dit product staat al in je Verlanglijst!
Removed from Wishlist