Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.zhenggroningen.nl/wp-includes/formatting.php on line 3506

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.zhenggroningen.nl/wp-includes/formatting.php on line 3506
favicon

ZHENG Kleding Groningen

Zheng Kleding in Groningen is tot stand gekomen door onze overtuiging dat mode leuker, origineler en kleurrijker moet zijn. Rond 2005 waren er in de winkels maar enkele merken te vinden die zich wisten te onderscheiden op creativiteit en kwaliteit. Hoewel er zeker merken zijn die kleurrijkere en originelere kleding op de markt brengen, waren deze merken nog niet op een positieve en onderscheidende manier samengebracht in één winkel in Groningen. Dit gaf ons de motivatie en het plezier om in 2006 Zheng Kleding te startten op eerst de Zwanestraat, om vervolgens te verhuizen naar de Stoeldraaierstraat 11 in Groningen.

 

“Onze winkel kenmerkt zich door
c
reatief gebruik van veel felle
kleuren in ongebruikelijke patronen.”

 

We houden ervan prints te mixen die een gedurfde mix vormen met verrassende combinaties. Het is de klant die beslist hoe ver zij durft te gaan in het dragen van patroon op patroon. Onze kleding haalt inspiratie uit alles om ons heen. Uit prachtige indrukwekkende gebouwen met tegelpatronen, of gewoon kleine dingen recht voor je neus. Kijk maar om je heen, overal zie je patronen.

Ontwikkelingen

We komen uiteraard ergens vandaan, een terugblik van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren.

 • 1

  2006

  Opening Zheng op de Zwanestraat 31, Groningen

 • 2

  2012

  Rebranding naar duurzame merken met als doel het verminderen van de ecologische footprint

 • 3

  2015

  Aankoop pand Stoeldraaierstraat 11, Groningen. Verbouwing van 4 maanden waar het hele pand van een oud reisbureau omgetoverd is tot een strakke moderne winkel met een industriële look.

 • 4

  2016

  Verhuizing naar de Stoeldraaierstraat 11, Groningen

 • 5

  2017

  Toevoeging van vegan merken Ragwear & Mademoiselle YéYé

 • 6

  2021

  Lancering van de Zheng Kleding.nl webshop

Historie

Zheng, is gelegen op de Stoeldraaierstraat 11 in Groningen, in het westerkwartier van de binnenstad. De straat loopt vanaf het Akerkhof(Vismarkt) naar het noorden tot aan de Zwanestraat. Voorbij de Zwanestraat gaat de straat over in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat.

 

De oorspronkelijke bebouwing in de straat raakte zwaar beschadigd tijdens de bevrijding van de stad toen op de hoek met de Vismarkt een vrachtauto vol met munitie ontplofte. Een aantal van de wederopbouwpanden zijn door de gemeente inmiddels op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.

 

Het pand waar Zheng in gevestigd is is een historisch pand, ontworpen door architect Frans Klein, en valt onder beschermd stads- en dorpgezicht.

Duurzaamheid

Hoewel bekend is dat de mode-industrie een aanzienlijke voetafdruk in de wereld heeft, ligt zij nu misschien een beetje te veel onder een vergrootglas, waardoor de objectiviteit soms ontbreekt om er echt onpartijdig naar te kijken. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak niet. Wij hopen dat mensen steeds kritischer worden en verantwoorde keuzes gaan maken waarbij de prijs niet het belangrijkste is. Maar ook als je minder te besteden hebt, moet je kunnen vertrouwen op de informatie die beschikbaar is. Dat is zeker niet altijd het geval, niet in het nieuws, niet op internet, niet in de politiek en helaas niet alle productinformatie. Wij doen alles wat in ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat dit bij ons wel het geval is.

Jianhua Zheng

Eigenaresse Jianhua Zheng haalde haar Bachelors of Design en Economie aan ArtEZ. ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de meest vooraanstaande instellingen voor kunstonderwijs. Een positie gebaseerd op de kwaliteit en de breedte van het onderwijs, de maatschappelijke betekenis van hun activiteiten en de omvang van de hogeschool. Zij dragen bij aan innovatie in de kunst, het kunstonderwijs en de theorievorming op het gebied van de kunsten.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Artikel toegevoegd!
Dit product staat al in je Verlanglijst!
Removed from Wishlist